Vánoční kváskování

Zařazeno v kategoriích:

K lektorovi

Město: Praha

V průběhu kurzu si vysvětlíme i prakticky ukážeme všechny kroky, které vedou k úspěšnému upečení chutné domácí kváskové vánočky.

Povíme si, jak kvásek pěstovat, připravit k pečení i jak ho uchovávat.

Ukážeme si, jak zadělat vánočkové těsto, sami si ho budete moci "osahat" a dostat tak do rukou jeho správnou konzistenci. Naučíte se, jak z hotového těsta uplést vánočku tak, aby pěkně držela tvar a při pečení se "nerozjela" i co všechno je ještě potřeba udělat před jejím vložením do rozpálené trouby.

Co si přinést s sebou?

  • Uzavíratelnou skleničku (např. od přesnídávky) na kvásek (nemáte-li už vlastní),
  • plátěnou utěrku na zabalení čerstvě upečené vánočky,
  • dobrou náladu.

Co si z kurzu odnesete?

  • Znalost, jak pečovat o kvásek,
  • postup, jak upéct domácí kváskovou vánočku,
  • kvásek (budete-li chtít),
  • kus výborné ještě teplé kváskové vánočky.

Popis Jídlo

K lektorovi
Přidat hodnocení