Pečeme s kváskem - zdravě, chutně a jednoduše

Zařazeno v kategoriích:

K lektorovi

Město: Praha

V průběhu kurzu si vysvětlíme i prakticky ukážeme použití kvásku pro přípravu dalších druhů pečiva - celožitného chleba, rohlíků a škvarkových placek.

Práce s kváskovým těstem a těstem celožitným se od práce s těstem drožďovým a těstem pšeničným liší, nebojte se tedy přijít i v případě, že s klasickým pečením nemáte zkušenosti. Vše si vysvětlíme od základu a také si vše budete moci hned sami vyzkoušet.Také si řekneme, jak snadno přeměnit recept, který používá ke kynutí těsta droždí, na kváskový recept bez droždí. Naučíte se tak péct zdravější a mnohdy i chutnější variantu vámi oblíbeného rohlíků, housek, baget a všeho dalšího pečiva, co vás jen napadne.Nakonec vše společně ochutnáme.

Co si přinést s sebou?

  • utěrku či krabičku na dobroty, pokud teda nějaké zbydou:-)
  • uzavíratelnou skleničku (např. od přesnídávky), chcete-li kvásek
  • dobrou náladu a chuť učit se novým věcem

Co si z kurzu odnesete?

  • umění přípravy kváskového celožitného chleba a drobného pečiva
  • znalost, jak upravit recept na nejrůznější pečivo z drožďového na kváskový
  • kvásek, chcete-li
  • vlastnoručně vyrobený rohlík a škvarkovou placičku, nesníme-li je:-)

Další tvořivé kurzy z naší nabídky.

K lektorovi
Přidat hodnocení